RAMONA

RAMONA

Marta Sederberg

Ramona ima šesnaest godina i upravo joj je dozvoljeno da se vrati kući nakon mnogo vremena provedenog po raznim odeljenjima psihijatrijskih ustanova za mlade. Nakon godina zaključanih vrata, prokrijumčarenih komada stakla i hitnih intervencija, treba ponovo biti normalna tinejdžerka. Ali kako? Kako živeti u svetu koji ne razume taj vrtoglavi osećaj ponora i unutrašnjeg mraka? Kada to ne mogu da razumeju ni oni koji te vole i koji se bore za tebe. I kako, u tom normalnom životu, uopšte prići nekome kad si naučio da te svi uvek iznevere, ti sâm sebe najviše? Marta Sederberg nam priča priču o jednoj nesavršenoj porodici i balansiranju jedne mlade osobe između pakla mentalne bolesti i normalnog života, sve to uz iskrenost, humor i na kraju nadu da ljubav ipak iskupljuje, prijateljstvo istrajava i kroz oluju, a srodna duša se nalazi i na neočekivanim mestima.
899,00 RSD 999,00
ušteda: 100,00 RSD (-10%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

prevod: Svetlana Tot

lektura: Staša Mijić

isbn: 978-86-81856-23-9

broj strana: 264

pismo: Latinica

povez: Mek

format: 13x20

godina izdanja: 2023

Ramona ima šesnaest godina i upravo joj je dozvoljeno da se vrati kući nakon mnogo vremena provedenog po raznim odeljenjima psihijatrijskih ustanova za mlade. Nakon godina zaključanih vrata, prokrijumčarenih komada stakla i hitnih intervencija, treba ponovo biti normalna tinejdžerka. Ali kako? Kako živeti u svetu koji ne razume taj vrtoglavi osećaj ponora i unutrašnjeg mraka? Kada to ne mogu da razumeju ni oni koji te vole i koji se bore za tebe. I kako, u tom normalnom životu, uopšte prići nekome kad si naučio da te svi uvek iznevere, ti sâm sebe najviše?

 

Marta Sederberg nam priča priču o jednoj nesavršenoj porodici i balansiranju jedne mlade osobe između pakla mentalne bolesti i normalnog života, sve to uz iskrenost, humor i na kraju nadu da ljubav ipak iskupljuje, prijateljstvo istrajava i kroz oluju, a srodna duša se nalazi i na neočekivanim mestima.

Uz ovaj naslov kupljeno je