PRIČE O PRKOSNIM SRPKINJAMA

PRIČE O PRKOSNIM SRPKINJAMA

Ivana Nešić & Azra Kostić Prčić

PRIČE O 50 SMELIH ŽENA SRBIJE Ovo su priče o ženama koje su na različite načine doprinele kulturnom, istorijskom i naučnom životu Srbije, od Čučuk Stane pa do Isidore Sekulić, od Marije Bursać do Marine Abramović. Ovo je knjiga za devojčice, devojke i žene koje bi volele da se inspirišu i za momke koji bi da saznaju zašto nije uvek lako biti žensko. Ovo je knjiga kojom smo odale počast samo deliću žena koje su većini nas donele slobodu izbora koju često uzimamo zdravo za gotovo. Ipak, poenta ove knjige nije da devojčicama, ženama i devojkama pošalje poruku da su samo životi naučnica i umetnica vredni življenja - ovo je knjiga koja im šalje poruku da odluka o tome kako će živeti i šta će postati - njihov i samo njih izbor.
1.299,00 RSD 1.999,00
ušteda: 700,00 RSD (-35%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

lektura: Staša Mijić

isbn: 978-86-89565-79-9

broj strana: 211

pismo: Ćirilica

povez: Tvrd

format: 14x21

godina izdanja: 2019

PRIČE O 50 SMELIH ŽENA SRBIJE

Ovo su priče o ženama koje su na različite načine doprinele kulturnom, istorijskom i naučnom životu Srbije, od Čučuk Stane pa do Isidore Sekulić, od Marije Bursać do Marine Abramović. Ovo je knjiga za devojčice, devojke i žene koje bi volele da se inspirišu i za momke koji bi da saznaju zašto nije uvek lako biti žensko.

Ovo je knjiga kojom smo odale počast samo deliću žena koje su većini nas donele slobodu izbora koju često uzimamo zdravo za gotovo. Ipak, poenta ove knjige nije da devojčicama, ženama i devojkama pošalje poruku da su samo životi naučnica i umetnica vredni življenja - ovo je knjiga koja im šalje poruku da je odluka o tome kako će živeti i šta će postati - njihov i samo njih izbor.