KAKO VOLI FRENK LI

KAKO VOLI FRENK LI

Dejvid Jun

Frenk Li je srednjoškolac iz Kalifornije, koji se nikada nije osećao baš sasvim kao Amerikanac. Njegovi roditelji, emigranti iz Koreje, očekuju od Frenka da poštuje tradiciju, a to podrazumeva i jedno vrlo važno pravilo – da se zabavlja samo s devojkama korejskog porekla...
799,00 RSD 899,00
ušteda: 100,00 RSD (-11%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Proizvod trenutno nije na stanju.

prevod: Jelena Đorđević Knežević

lektura: Staša Mijić

isbn: 978-86-89565-86-7

broj strana: 390

pismo: Latinica

povez: Mek

format: 13x20

godina izdanja: 2019

FRANKLY IN LOVE, David Yoon

Frenk Li je srednjoškolac iz Kalifornije, koji se nikada nije osećao baš sasvim kao Amerikanac. Njegovi roditelji, emigranti iz Koreje, očekuju od Frenka da poštuje tradiciju, a to podrazumeva i jedno vrlo važno pravilo – da se zabavlja samo s devojkama korejskog porekla. Ali njegova osećanja zaokupi Brit, devojka iz škole koja – nije Korejka.

Frenkova prijateljica Džoj Song je u istom problemu, i zna da njeni roditelji nikada neće prihvatiti njenog dečka kineskog porekla, pa ona i Frenk sklapaju pakt: pretvaraće se da se zabavljaju kako bi kupili sebi slobodu. Franku se čini da je lažno zabavljanje savršen plan, ali ubrzo počne da se pita da li je ikada zaista shvatio ljubav – ili samog sebe. Razapet između osećanja, predrasuda i porodičnih očekivanja, hoće li Frenk Li naučiti da voli?

Debitantski roman Dejvida Juna autentična je i duhovita priča sa drugačijim pogledom na prijateljstvo, odrastanje, porodicu, ali i na ozbiljnu temu rasizma. Frenkovo putešestvije prevazilazi korejsko-američki identitet i dotiče se univerzalnih iskustava.