ISLANDSKA FABRIKA PLANINA

ISLANDSKA FABRIKA PLANINA

Šta se desi kada mladi odbiju da žive po pravilima koje im nameće svet? Kad sedmoro studenata planinarske akademije na divljem jugoistoku Islanda odluče da ne budu deo sistema, pokušaju da stvore svoj sopstveni. Izolovani usred veličanstvenog pejzaža, osnivaju Islandsku fabriku planina – slobodnu zajednicu posvećenu prirodi, održivosti i borbi protiv uništavanja planete. Predvodi ih Ema, strastvena ekološka aktivistkinja i influenserka, koja s poznatog islandskog glečera šalje poruke Fabrike planina u svet. Ali kad jednog dana pronađu njeno beživotno telo kako pluta u kajaku u laguni, sve se menja, i svi počinju da se preispituju. Ova uzbudljiva i izuzetno nadahnuta knjiga Kristin Helge Gunarsdotir postavlja važna pitanja savremenog društva. Mogu li mladi da sačuvaju svoje ideale i odbrane svoju zajednicu pred naletima krupnog kapitala? Da li je prijateljstvo jače od iskušenja novca? I možda najvažnije – kako možemo rešavati probleme sveta, ako svako razmišlja samo o sebi?
999,00 RSD 1.199,00
ušteda: 200,00 RSD (-17%)
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

lektura: Staša Mijić

isbn: 978-86-81856-37-6

broj strana: 196

pismo: Latinica

povez: Mek

format: 13x20

godina izdanja: 2024

Šta se desi kada mladi odbiju da žive po pravilima koje im nameće svet?

Kad sedmoro studenata planinarske akademije na divljem jugoistoku Islanda odluče da ne budu deo sistema, pokušaju da stvore svoj sopstveni. Izolovani usred veličanstvenog pejzaža, osnivaju Islandsku fabriku planina – slobodnu zajednicu posvećenu prirodi, održivosti i borbi protiv uništavanja planete. Predvodi ih Ema, strastvena ekološka aktivistkinja i influenserka, koja s poznatog islandskog glečera šalje poruke Fabrike planina u svet.

Ali kad jednog dana pronađu njeno beživotno telo kako pluta u kajaku u laguni, sve se menja, i svi počinju da se preispituju.

Ova uzbudljiva i izuzetno nadahnuta knjiga Kristin Helge Gunarsdotir postavlja važna pitanja savremenog društva. Mogu li mladi da sačuvaju svoje ideale i odbrane svoju zajednicu pred naletima krupnog kapitala? Da li je prijateljstvo jače od iskušenja novca? I možda najvažnije – kako možemo rešavati probleme sveta, ako svako razmišlja samo o sebi?

 

Uz ovaj naslov kupljeno je

Iz istog žanra